Manuele therapie

Manuele therapie

Manueel therapie is een specialisatie van de fysiotherapie. Vooral geschikt bij klachten aan de wervelkolom en gewrichten van de armen en benen. Overbelasting is dikwijls de oorzaak van problemen met de rug, nek, schouders, ellebogen, knieën, enzovoorts. De pijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam. De manueel therapeut kijkt goed naar de manier waarop u beweegt, waar de klacht vandaan komt en probeert de oorspronkelijke motoriek te herstellen.

Manuele therapie laat gewrichten beter functioneren en verbetert houding en bewegingen. Deze effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: meer bewegingsvrijheid en minder pijn. De therapeut geeft u ook goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut heeft na zijn opleiding tot fysiotherapeut extra kennis opgedaan door een opleiding voor manuele therapie te volgen. Hij of zij heeft zich gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

De manueel therapeuten van Fysiotherapie Meerndijk zijn elke dag bezig met behandelen en helpen voorkomen van klachten die vanuit de wervelkolom ontstaan. Wist u dat ruim tachtig procent van alle Nederlanders weleens last van rug of nek heeft en daardoor minder goed functioneert? Als dergelijke klachten niet vanzelf overgaan, zoeken wij bij Fysiotherapie Meerndijk naar de juist oplossing. Ook voor het voorkomen van rugproblemen bent u bij ons aan het juiste adres. Uw rug is onze zorg.