Nieuws

Nieuws

Het laatste nieuws proberen we ook op facebook bij te houden.

24-03-2020:

Het stroomschema hoe wij momenteel werken.

23-03-2020:

Corona update.
In navolging van de landelijke aangescherpte regelgeving en de adviezen van het KNGF veranderen er ook binnen onze praktijk een aantal dingen.
JA wij zijn nog open maar niet meer voor alle behandelingen.
Vanaf heden gaan behandelingen anders lopen, dit geldt voor zowel de huidige als nieuwe patiënten:

1. De fysiotherapeut beoordeelt telefonisch of online de hulpvraag. Wij screenen hierbij op het nut en de noodzaak voor behandelen en de kans op restschade voor functioneren bij niet behandelen.

2.a Uitstel van behandeling is mogelijk of er kan gekozen worden voor online begeleiding.

2.b Uitstel is niet wenselijk, er volgt (telefonisch of online) screening op coronarisico op basis van de symptomenlijst van het RIVM. Daarna volgt overleg met de verwijzer.

3. (na 2b) Behandelinterventie via digitale middelen heeft de voorkeur maar bij (verdenking) op besmetting volgt een inventarisatie op welke locatie en met welke beschermingsmiddelen veilig een behandeling kan plaatsvinden.

Bovenstaande is mogelijk nog aan veranderingen onderhevig, hierbij volgen wij de aanwijzingen van onze beroepsgroep en van de huisartsen in onze regio.

Behandelingen Online of telefonisch worden ook vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze behandelingen gaan op afspraak en kunnen via Skype (voorkeur) of Whatsapp plaatsvinden.

15-03-2020:

Beste klanten en patiënten van Fysiotherapie Meerndijk, gezien de aangescherpte maatregelen om het Coronavirus te bestrijden voeren ook wij een aantal wijzigingen door. Wij hopen op uw begrip. Deze wijzigingen gelden in ieder geval tot en met 06-04-2020.

- De fysiofitness groepen komen te vervallen (indien u als patiënt tijdens deze tijden fysiotherapie krijgt kunt u één op één een afspraak met uw therapeut maken).
- De COPD en Parkinson revalidatie komen te vervallen.
- Indien u zelf een broze gezondheid heeft kunt u zelf de overweging maken of de gezondheidsvoordelen van een behandeling opwegen tegen het risico om naar ons toe te komen.
-We gaan kijken of bepaalde behandelingen via skype plaats kunnen vinden (bijvoorbeeld advies en coaching bij lage rugklachten).

Neemt u bij vragen of twijfel vooral contact met ons op.
Denkt u a.u.b. ook aan onze gezondheid, ook al betreft het slechts een verkoudheid adviseren wij u toch om thuis te blijven. Wij houden onze therapeuten ook thuis wanneer zij verkoudheidsklachten hebben.

05-03-2020:Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Fysiotherapie Meerndijk de richtlijnen van het RIVM. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijk:

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega’s en hierbij wordt de medewerking van onze cliënten gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van de trainingsapparaten en deze goed te reinigen na elk gebruik.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig;
  • Geen handen schudden;
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg.

 

Wat doen wij (extra)?

 

Zoals in de meeste zorginstellingen:

  • Geven we géén hand meer bij binnenkomst.
  • We wassen onze handen nog zorgvuldiger.
  • Patiënten met een lagere weerstand op bewust uitgekozen momenten laten trainen.
  • We gebruiken alleen nog papieren handdoeken.

 

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Binnen Fysiotherapie Meerndijk volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen.

Meer weten?

Onze medewerkers zijn allen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het Corona virus. Indien u aanvullende vragen heeft kunt u die gerust stellen, we informeren u graag verder.

21-03-2019: In 2018 zijn wij door 181 mensen beoordeeld met een gemiddelde van een 8,7 wat ons het predicaat 'Praktijk met zorg' oplevert.

(onafhankelijk onderzoek door Qualivieuw)

like ons

Fysiomeerndijk op Facebook