Nieuws

Nieuws

23-03-2022 geen mondkapjes meer verplicht.

Vanaf vandaag is het dragen van een mondkapje niet langer verplicht bij ons in de praktijk. U mag er uiteraard wel zelf voor kiezen om deze wel te gebruiken. Op verzoek zullen wij deze dan ook dragen. Bij (verkoudheids-)klachten verzoeken wij u om een zelftest te doen alvorens u naar de praktijk komt. Het dragen van een mondkapje is dan ook zeker wenselijk.

 

Versoepelingen maatregelen? 25-02-2022

Gelukkig mag en kan er veel meer vanaf 25-02-2022, wij volgen echter de aanbevelingen vanuit de beroepsgroep. Dat betekent dat wij helaas op dit moment wel nog een mondkapjesplicht hanteren in de wachtkamer en de behandelruimte. In de trainingszaal is deze alleen nodig wanneer men de 1,5meter niet kan waarborgen.

 

Hoera! 04-02-2022

Onze collega Jasper heeft zijn specialisatie tot manueel therapeut afgerond!

 

Update n.a.v. extra maatregelen 02-10-2020

Op donderdag 01-10-2020 heeft onze beroepsgroep (KNGF) ons aanbevolen om momenteel met een mondkapje te werken (type IIR medisch mondmasker). Tevens wordt geadviseerd om ook de patiënten/klanten een mondkapje te laten dragen. Wij volgen dit beleid en verzoeken u dan ook om bij uw bezoek een mondkapje te dragen.

Overleg met het ministerie van VWS
Alle ontwikkelingen rondom het coronavirus hangen samen met het (toenemend) gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), het voorrangsbeleid voor testen van zorgverleners en de quarantaineplicht. Onze beroepsgroep (KNGF) blijft in gesprek en zodra er wijzigingen in het beleid zijn zullen wij ons daaraan aanpassen.

We vragen u om gebruik te blijven maken van onze ontsmettingspalen in de trainingszaal en wachtkamer. Wij nemen zelf de stoelen in wacht- en behandelkamer af na elk gebruik. Waar nodig werken we met handschoenen.

Het blijft zeer belangrijk dat u thuis blijft indien u een van de volgende vragen met Ja moet beantwoorden.

 • Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

30-04-20

Goed nieuws: 
Stapsgewijs mogen wij weer fysiotherapeutische zorg gaan leveren. Dit betekent dat u weer welkom bent op de praktijk mits u zich houdt aan de gepaste voorzorgsmaatregelen. Wij voeren momenteel diverse aanpassingen door om weer veilig en verantwoord zorg te kunnen bieden.

Onze therapeuten maken in overleg met u een keuze of de behandeling op de praktijk of digitaal plaats vindt. Om deze keuze weloverwogen te kunnen maken moeten we antwoord krijgen op de volgende vragen:

 • Waar heeft u last van?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Zodra wij antwoord hebben op deze vragen zal er een afspraak ingepland worden. Mocht het zo zijn dat uw antwoord op één van deze vragen gedurende de behandelperiode verandert, breng ons daar dan van op de hoogte.

30-04-2020:

Vandaag hebben we helaas afscheid genomen van onze fijne collega Leonie. Zij heeft besloten de fysiotherapie vaarwel te zeggen en zich te gaan richten op een nieuwe opleiding in een ander vakgebied. We gaan haar missen en hopen dat ze helemaal gelukkig wordt met haar keuze. Nu was het vanwege alle corona-perikelen geen gezellig of feestelijk afscheid dus dat gaan we als collega's later nog uitgebreid vieren. Haar taken als oedeemtherapeut worden over genomen door onze andere oedeemtherapeut Heleen.

14-04-2020:

We zijn inmiddels al wat meer thuis in de digitale consulten, we kunnen werken met skype, whatsapp en clickdoc (hiervoor heeft u geen eigen software of account nodig).

Verder hebben we een aantal oefeningen en lessen online gezet op ons youtube kanaal. Hieronder vallen wat lessen Beter Bewegen, fysiopilates en oefeningen voor achter de PC.

Klik hier voor de link naar ons youtube kanaal met alle video's

31-03-2020:

Omdat wij alleen noodzakelijke zorg mogen leveren hebben wij een definitie hiervan opgesteld:

1. We spreken van noodzakelijk zorg wanneer een patiënt die geen fysiotherapeutische of oefentherapeutische behandeling krijgt in potentie dusdanig achteruit zou kunnen gaan dat dit een gevaar oplevert voor de patiënt en/of deze daardoor genoodzaakt zal worden een beroep te doen op huisartsenzorg en/of 2e lijns zorg.

2. Wanneer patiënten met een vitaal beroep hun werkzaamheden niet optimaal kunnen uitvoeren en daardoor niet de vitale bijdrage kunnen leveren die van ze gevraagd wordt.

 

24-03-2020:

Het stroomschema hoe wij momenteel werken.

23-03-2020:

Corona update.
In navolging van de landelijke aangescherpte regelgeving en de adviezen van het KNGF veranderen er ook binnen onze praktijk een aantal dingen.
JA wij zijn nog open maar niet meer voor alle behandelingen.
Vanaf heden gaan behandelingen anders lopen, dit geldt voor zowel de huidige als nieuwe patiënten:

1. De fysiotherapeut beoordeelt telefonisch of online de hulpvraag. Wij screenen hierbij op het nut en de noodzaak voor behandelen en de kans op restschade voor functioneren bij niet behandelen.

2.a Uitstel van behandeling is mogelijk of er kan gekozen worden voor online begeleiding.

2.b Uitstel is niet wenselijk, er volgt (telefonisch of online) screening op coronarisico op basis van de symptomenlijst van het RIVM. Daarna volgt overleg met de verwijzer.

3. (na 2b) Behandelinterventie via digitale middelen heeft de voorkeur maar bij (verdenking) op besmetting volgt een inventarisatie op welke locatie en met welke beschermingsmiddelen veilig een behandeling kan plaatsvinden.

Bovenstaande is mogelijk nog aan veranderingen onderhevig, hierbij volgen wij de aanwijzingen van onze beroepsgroep en van de huisartsen in onze regio.

Behandelingen Online of telefonisch worden ook vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze behandelingen gaan op afspraak en kunnen via Skype (voorkeur) of Whatsapp plaatsvinden.

15-03-2020:

Beste klanten en patiënten van Fysiotherapie Meerndijk, gezien de aangescherpte maatregelen om het Coronavirus te bestrijden voeren ook wij een aantal wijzigingen door. Wij hopen op uw begrip. Deze wijzigingen gelden in ieder geval tot en met 06-04-2020.

- De fysiofitness groepen komen te vervallen (indien u als patiënt tijdens deze tijden fysiotherapie krijgt kunt u één op één een afspraak met uw therapeut maken).
- De COPD en Parkinson revalidatie komen te vervallen.
- Indien u zelf een broze gezondheid heeft kunt u zelf de overweging maken of de gezondheidsvoordelen van een behandeling opwegen tegen het risico om naar ons toe te komen.
-We gaan kijken of bepaalde behandelingen via skype plaats kunnen vinden (bijvoorbeeld advies en coaching bij lage rugklachten).

Neemt u bij vragen of twijfel vooral contact met ons op.
Denkt u a.u.b. ook aan onze gezondheid, ook al betreft het slechts een verkoudheid adviseren wij u toch om thuis te blijven. Wij houden onze therapeuten ook thuis wanneer zij verkoudheidsklachten hebben.

05-03-2020:Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Fysiotherapie Meerndijk de richtlijnen van het RIVM. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijk:

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega’s en hierbij wordt de medewerking van onze cliënten gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van de trainingsapparaten en deze goed te reinigen na elk gebruik.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

 • Was je handen regelmatig;
 • Geen handen schudden;
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt;
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg.

Wat doen wij (extra)?

Zoals in de meeste zorginstellingen:

 • Geven we géén hand meer bij binnenkomst.
 • We wassen onze handen nog zorgvuldiger.
 • Patiënten met een lagere weerstand op bewust uitgekozen momenten laten trainen.
 • We gebruiken alleen nog papieren handdoeken.

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Binnen Fysiotherapie Meerndijk volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen.

Meer weten?

Onze medewerkers zijn allen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het Corona virus. Indien u aanvullende vragen heeft kunt u die gerust stellen, we informeren u graag verder.

21-03-2019: In 2018 zijn wij door 181 mensen beoordeeld met een gemiddelde van een 8,7 wat ons het predicaat 'Praktijk met zorg' oplevert.

(onafhankelijk onderzoek door Qualivieuw)

like ons

Fysiomeerndijk op Facebook